13 Ağustos 2013 Salı

Paylas Paylas Paylas Paylas Hakiki Anzer Balı Şifa Dağıtıyor

Anzer Balı Türkiye’de üretilen ve Dünya çapında tanınan eşsiz bir baldır.Anzer Yaylası Rize’nin İkizdere ilçesinde 35 km Güneybatısında kalan bir yayladır. Çiçekliköy olarakta bilinmektedir.450-500 çeşit kır çiçeği bulunan (bunların içinde 80-90 tanesi sadece Anzer’de yetişmektedir) Anzer Yaylası’ndan elde edilen bu bal,çeşitli hastalıklara şifası ile ünlüdür.Haziran ayının ilk haftası ile birlikte kısmen karlı bölgelerde kardelenlerin açmasıyla bahara ve yeşilliğe ilk adımını atan Anzer, müthiş güzelliğini Haziran ayı ile başlayıp Temmuz ayında zirveye taşıyıp Ağustos Ayında tamamlar.Haziran Ayının son haftasında gözlerini çiçeklere açan arılar, Ağustos Ayının ortasına kadar ballarını tamamlarlar. Anzer Balı Nasıl Kullanılmalıdır Büyüklere: Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir çorba kaşığı Küçüklere : Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir Şeker kaşığı Bebeklere : Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir Çay kaşığı Ilık süt yada su ile şerbet yapılarak ta tüketilebilir.

Anzer Balı Piyasada Bakkallarda veya Marketler gelişi güzel satılabilen bir bal değildir. Anzer Balı Yılda kısıtlı sayıda üretilmektedir. Rize Anzer Balı Alırken Anzer Balı Kooperatifi ile iletişime geçmenizde fayda görmekteyiz.Anzer Balı'nın bir çok faydası olmakla birlikte kısaca aşağıda bahsedilmiştir.Özellikle çabuk enerjiye dönüşen hazır bir gıda olması nedeniyle, yüzme, dağcılık, atletizm, basketbol, futbol, halter, bisiklet yarışı gibi sporlarla meşgul olan kimselere güç vermek ve yorgunluklarını hafifletmek içinde kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder